Lamm i ugn

Recept av Mamma Mat

Recept: Lamm i ugn

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.3/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Agneau au four är en klassiker i det sydfranska köket. Här kommer mitt favoritrecept, gott till vardag som fest. Komplettera gärna med ett gott glas rött vin.

Typ: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Ugn
Etiketter: lamm vitlök rosmarin vin

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Torka lammbitarna torra med hushållspapper.
  2. 2. Skala och skiva vitlöken fint.
  3. 3. Lägg lammbitar , vitlök och rosmarin i ett ugnsfast fat. Ringla över olivolja och stek i ugn i 150 grader i 1 timme.
  4. 4. Ta ut och vänd lammbitarna, salta och peppra. Häll på det vita vinet och cocktailtomaterna, och stek i ytterligare ca 40 minuter.
  5. 5. Serveras gärna med t ex pasta fylld med Karl Johan-svamp, eller klyftpotatis som är ugnsbakad med olivolka och rosmarin.

Serveringsförslag: pasta eller ugnsbakad klyftpotatis med rosmarin

Skapat 2008-05-07 av Mamma Mat, 6417 visningar, 74 utskrifter. Källa: http://www.mammamat.blogg.se

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  lammbog, skuret 1½ cm tjocka skivor
5 st  vitlöksklyftor
5 st  kvistar färsk rosmarin
1 dl  olivolja
1 dl  torrt vitt vin
1 ask  cocktailtomater, halverade
1 st  salt och nymald svartpeppar efter smak


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.