Läcker fisksoppa

Recept av Lotta

Recept: Läcker fisksoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  tordkfilé
300 gram  laxfilé
0,5 st  purjolök
0,5 st  gul lök
1 msk  smör
1 st  vitlöksklyfta
1,5 msk  tomatpuré
1,5 tsk  salt
1 tsk  timjan
1 tsk  basilika
2,5 dl  torrt vitt vin
1,5 st  fiskbuljongtärning
2,5 dl  grädde
1 dl  creme fraiche
1 dl  vatten
1 paket  saffran
300 gram  skalade räkor
150 gram  kokta musslor
Vitlöksmajonnäs
1 st  äggula
1 tsk  dijonsenap
2 dl  olja
1 tsk  vinäger
1 dl  creme fraiche
1,5 tsk  tomatpuré
0,5 krm  cayennepeppar
1,5 krm  salt
4 st  vitlöksklyftor
Betyg: 2.8/5 (5 röster, 1 kommentarer)

Fisksoppa där man kan kasta i de fiskar man har på lut. I vår familj är dock musslorna ett måste.

Typ: Soppa
Kök: Frankrike
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och strimla purjolök, skala och hacka gul lök. Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken mjuk, pressa ner vitlöksklyfta och blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilika. Fräs en kort stund och tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter.
  2. 2. Häll i grädde och crème fraiche, vatten och saffran. Sjud 15 minuter. Skär fisken i mindre bitar, ca 5 cm. Lägg dem i grytan och sjud i cirka 7 minuter, tills fisken blivit fast. Tillsätt räkorna och musslorna. Hetta upp snabbt.
  3. 3. Rör i hop ägg och senap. Vispa ner olja först droppvis sedan i en stråle hela tiden under kraftig vispning. Tillsätt vinäger och crème fraiche. Rör sedan ner resten och låt stå och mogna en stund före servering.

Skapat 2011-06-26 av Lotta, 6270 visningar, 326 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  tordkfilé
300 gram  laxfilé
0,5 st  purjolök
0,5 st  gul lök
1 msk  smör
1 st  vitlöksklyfta
1,5 msk  tomatpuré
1,5 tsk  salt
1 tsk  timjan
1 tsk  basilika
2,5 dl  torrt vitt vin
1,5 st  fiskbuljongtärning
2,5 dl  grädde
1 dl  creme fraiche
1 dl  vatten
1 paket  saffran
300 gram  skalade räkor
150 gram  kokta musslor
1 st  äggula
1 tsk  dijonsenap
2 dl  olja
1 tsk  vinäger
1 dl  creme fraiche
1,5 tsk  tomatpuré
0,5 krm  cayennepeppar
1,5 krm  salt
4 st  vitlöksklyftor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.