kycklinggryta

Recept av annipa

Recept:  kycklinggryta

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  kyckling ca 1200gr
2 st  gula lök
1 st  vitlök klyfta
1,5 dl  hönsbuljong
1 msk  fransk senap
1 st  röd paprika
250 gram  champinjoner
2 dl  creme fraiche
1 msk  soja
Betyg: 4.2/5 (35 röster, 19 kommentarer)

Kyckling med creme fraich och fransk senap.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt
Etiketter: kyckling

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och torka av kycklingen.Dela kycklingen i portionsbitar, bryn bitarna gyllene bruna runt om i lite matfett.
  2. 2. Läggbitarna i en stekgryta krydda med salt och peppar.
  3. 3. Skala och skiva lökarna tunt, fräs dem i lite matfett tills de är mjuka. Lägg över dem i stekgrytan, tillsätt buljong, pressad vitlök och senap. Låt puttra i 30 min.
  4. 4. Ansa och skiva svampen, kärna ur och tärna paprikan.Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokt in.
  5. 5. Lägg över fräset i stekgrytan tillsammans med creme fraiche, låt grytan puttra i 10 min eller tills kycklingen är klar. Smaka av med soja, salt och peppar.

Serveringsförslag: Servera med potatis eller ris

Skapat 2008-08-08 av annipa, 78492 visningar, 2654 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  kyckling ca 1200gr
2 st  gula lök
1 st  vitlök klyfta
1,5 dl  hönsbuljong
1 msk  fransk senap
1 st  röd paprika
250 gram  champinjoner
2 dl  creme fraiche
1 msk  soja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.