Kycklingfilé i het och krämig sås

Recept av Janne-G

Recept: Kycklingfilé i het och krämig sås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (106 röster, 66 kommentarer)

Kyckling på fredag brukar man ju höra i reklamen så här blev min senaste skapelse med kycklingfilé. Kyckling är ju billig och bra mat och blir gott om man kryddar det lite extra vilket är fallet med den här kycklinggrytan.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 40 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta, salta och peppra dem runt om och gnid in kryddorna lätt. Lägg dem vila i rumstemperatur så länge.
  2. 2. Anasa paprikan från frön och allt det vita som finns inuti, skär den i tärningar. Skala bananschalottenlöken och skiva den tunt. Skala vitlöken och grovhacka den. Dela på chilifrukten, om man vill ha det extra starkt låter man kärnor och det vita vara kvar, finhacka den sedan.
  3. 3. Smörj en ugnsfast form med flytande smör och rapsolja, strö över torkad rosmarin.
  4. 4. Fräs alla grönsaker i 1 matsked smör och en matsked olivolja, det skall inte brynas, bara bli lite mjukt. Häll det i den smorda glasformen utan att allt stekfett kommer med.
  5. 5. Häll resten av matfettet i stekpannan och bryn kycklingen väl runt om, lägg dem sedan över grönsakerna.
  6. 6. Tillsätt matlagningsgrädden och koka upp, då rörs Philadelphiaosten ner och får sakta smälta. Späd med kycklingbuljong till lagom konsistens, smaka av med salt, peppar och sambal oelek. Häll såsen över kyckling och grönsaker, strö över persiljan och efterstek i 200° varm ugn till en innertemperatur i kycklingen på 76°, ca 15-20 minuter. Ös med såsen flera gånger under stektiden så att persiljan blandas med den goda såsen.
  7. 7. Skär kycklingen i lagom tjocka skivor och lägg tillbaka i såsen, servera genast medan det fortfarande är varmt.

Skapat 2012-05-31 av Janne-G, 151283 visningar, 18163 utskrifter. Källa: Egen komposition

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  kycklingfilé
1 st  Stor röd paprika
1 st  röd chilifrukt
2 st  bananschalottenlökar
4 st  vitlöksklyftor
2,5 dl  matlagningsgrädde
200 gram  Philadelphiaost
1 dl  kycklingbuljong som gjorts på fond
1 msk  flytande smör och rapsolja
1 tsk  torkad rosmarin
2 msk  olivolja
2 msk  smör
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar från kvarn
1 tsk  sambal oelek, beroende på hur starkt man vill ha det
0,5 dl  grovhackad persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.