Kyckling- och potatispanna

Recept av Sara Carlsson

Recept: Kyckling-  och potatispanna

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  frysta kycklingfiléer
10 st  potatisar
2 st  morötter
1 st  rödlök
3 klyftor  vitlök
150 gram  färska champinjoner
0,5 dl  olivolja
1 tsk  salt
1 tsk  svartpeppar, grovmalen
1 msk  timjan
Betyg: 3.8/5 (8 röster, 2 kommentarer)

Ös ner alla ingredienser i en långpanna och kör in i ugnen, hur smidigt som helst.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: klyftpotatis, rotfrukter

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Skala potatis och morötter och skär dem i grova bitar. Klyfta rödlöken och hacka vitlöken.
  3. 3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna. Ringla på lite olivolja. Bred ut kyckling, svamp och grönsaker i pannan. Ringla över olja och strö över kryddor och vitlök. Rör runt i pannan så kryddorna blir jämnt fördelade.
  4. 4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk.

Serveringsförslag: Creme fraiche med örtsmak

Dryckestips: Vitt vin

Skapat 2007-11-25 av Sara Carlsson, 2426 visningar, 57 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  frysta kycklingfiléer
10 st  potatisar
2 st  morötter
1 st  rödlök
3 klyftor  vitlök
150 gram  färska champinjoner
0,5 dl  olivolja
1 tsk  salt
1 tsk  svartpeppar, grovmalen
1 msk  timjan


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.