Kryddig sås till revbensspjäll eller annat fläskkött

Recept av Byhäxan

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 3 kommentarer)

Passar till Revbensspjäll i lergryta, men också till "vanligt" ugnsstekt kött som skinka, kotlettrad, karré mm. Suverän som sås till grillat!

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda alla ingredienserna.
  2. 2. Salta och peppra köttet som vanligt och pensla det med marinaden.
  3. 3. Pensla med marinaden några gånger under stektiden.
  4. 4. Koka upp resten av marinaden och häll i den sky som blir. Smaka av med salt och peppar. Spä med lite kokande vatten om det behövs.
  5. 5. Servera såsen som den är, eller red den med arrowrot.

Skapat 2008-10-10 av Byhäxan, 6507 visningar, 79 utskrifter. Källa: lergryteboken

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  chilisås
1 st  saft av en halv apelsin
1 msk  god vinäger
2 msk  veg olja, gärna rapsolja
1 st  finhackad gul lök
1 st  krossad vitlöksklyfta, eller efter smak
1 tsk  senap, gärna skånsk
1 st  salt och peppar att smaka av med


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.