Krusbärssylt

Recept av gun

Recept: Krusbärssylt

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Gott till mycket.

Typ: Tillbehör
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj bären väl och snoppa eller repa dem.
  2. 2. Varva dem med sockret i en gryta och låt dem stå minst ett par timmar för att safta sig.
  3. 3. Häll i vatten och låt bären långsamt koka upp och koka Ca 5-10 min.
  4. 4. Om bären är hårda kan koktiden ökas med 5 min.Skaka då och då grytan.
  5. 5. Så att bären fylls med sockerlag och inte flyter upp till ytan när sylten kallnar.
  6. 6. Ta grytan från värmen och skumma sylten väl.
  7. 7. Blanda konserveringsmedel i lite sylt.Och rör om.Häll det sedan i grytan och rör om ordentligt.
  8. 8. Fyll sylten genast på rengjorda varma burkar.Sätt på locket.Vänd gärna burkarna upp och ner.

Skapat 2008-09-07 av gun, 6163 visningar, 75 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 liter  krusbär ( Ca 1 Kg )
1 dl  vatten
6 dl  socker ( 500 gr )
1 krm  natriumbensoat


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.