Köttgryta

Recept av Samuel Stoltz

Recept: Köttgryta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (9 röster, 6 kommentarer)

En mustig gryta

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: köttgryta långkok

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bryn grytbitarna till de får gyllene färg
  2. 2. Koka upp vatten, smulad buljongtärning och fond i en stur stekgryta.
  3. 3. Lägg i det brynta köttet i den stora grytan och lägg i lagerbladen. Låt småkoka i minst en timme.
  4. 4. Dela löken i ganska rejäla bitar och morötterna i ca 1/2 cm stora bitar. Låt detta koka med ytterligare ca 15 minuter.
  5. 5. Klyfta champinjonerna och lägg i de en stund så de får koka med.
  6. 6. Red av med mjöl & vatten ifall du tycker att det behövs. Smaka av och salta och peppra efter smak.

Skapat 2007-10-28 av Samuel Stoltz, 26123 visningar, 246 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  grytbitar av nötkött
5 dl  vatten
1 st  köttbuljongtärning
2 msk  fond gärna vin&kött från Knorr
100 gram  färska champinjoner
2 st  morötter
2 st  lagerblad
1 st  gul lök
1 msk  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.