Köttfärslåda med lök och rödbetor

Recept av Anel-Nevs

Recept: Köttfärslåda med lök och rödbetor

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

God ugnsstekt låda. Serveras förslagsvis med kokt potatis och ev. mer kokta rödbetor.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: färs i ugn, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta rödbetorna. Låt rotspets och 2 cm av blasten vara kvar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skiva dem. Skala och skiva löken tunt. Hetta upp en stekpanna med lite margarin i. Lägg i löken och häll på en bottenskyla vatten. Låt vattnet koka in. Rör om så att löken inte bränns vid. Tillsätt ev. lite mer margarin. Stek löken mjuk och gyllengul på svag värme.
  2. 2. Blanda i grädde och ägg i färsen. Smaksätt väl med salt, peppar och rosmarin. Smörj en liten ugnsfast form. Bred ut färsblandningen i botten. Fördela rödbetsskivorna ovanpå och sist löken. Stek i uppvärmd ugn ca 25 minuter. Kolla om det behövs spädas med mer grädde (el. ev vatten) de sista minuterna.

Skapat 2011-08-30 av Anel-Nevs, 786 visningar, 38 utskrifter. Källa: Egen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

  2-3 färska rödbetor
3 st  gul lök
250 gram  nötfärs (går bra med fläsk- el. blandfärs också)
1 dl  grädde
1 st  ägg
  salt o grovmalen svartpeppar
  rosmarin
  margarin till form och stekning


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.