Koka kräftor

Recept av Tuna-Ewa

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.5/5 (4 röster, 1 kommentarer)

Köp levande kräftor eller fånga själv och koka efter det här receptet – det blir busgott!

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Kräftor, levande, skaldjur

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp lagen med alla ingredienser utom kräftorna och låt koka 7-8 minuter. Ta upp dillkronorna med hålslev, spara.
  2. 2. Släpp i kräftorna med huvudet före när lagen stormkokar. Lägg i max 10 åt gången. Låt dem koka tills de flyter upp, 5-7 minuter. Ta upp med hålslev och koka resten på samma sätt.
  3. 3. Varva dillen (gärna lite nya dillkronor också), och kräftorna och häll över den varma lagen. Låt kallna och låt dem sedan dra i sig lagen i kylskåp minst ett dygn innan du äter. Eller frys in.

Skapat 2008-11-11 av Tuna-Ewa, 32467 visningar, 165 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  kräftor, levande
2 liter  vatten
2 flaskor  porter, 33 cl
1 dl  grovsalt
1 msk  strösocker eller 2 bitar
  flytande honung, en "dutt"
  massor av dillkronor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.