Knäckflarn

Recept av Anneli

Recept: Knäckflarn

INGREDIENSER

portioner/st.
75 gram  smör
1 dl  socker
1 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl
0,5 tsk  vaniljsocker
0,25 tsk  bakpulver
2 msk  grädde
2 msk  sirap
Smörkräm
125 gram  smör ,rumsvarmt
1 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1 st  äggula
Betyg: 3.6/5 (8 röster, 6 kommentarer)

Knäckflarn eller havreflarn. Knäckiga havregrynsflarn i olika varianter. Även goda som efterättsskålar. Gör en dubbelsats, de försvinner fort.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: flarn, knäck, bak, nyår, cheesecake, glass, fest, bjudmat, buffe, havreflarn, kafferep, efterrätt, dessert, glass

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Antal??? Beror på hur stora du gör dem och vilken variant. Se mina tips lite längre ner.
  2. 2. Smält smöret och blanda de övriga ingredienserna.
  3. 3. Klicka ut smeten på plåten (gärna klädd med bakplåtspapper).
  4. 4. Grädda i 200 grader ca. 5-7 minuter tills de fått en gyllene brunfärg. Låt kallna på plåten.
  5. 5. Blanda/vispa ihop smör, florsocker och vailjsocker till smörkrämen, tillsätt sist äggulan och vispa tills ihop.
  6. 6. Ta 2 jämnstora kakor och bred smörkräm på den en och lägg ihop dem. (se förvaringstips innan du breder på krämen).
  7. 7. Förvaringstips! Om du ska förvara kakorna i rumstemp så bred på smörkrämen strax innan du serverar, risk att de blir mjuka annars. Går bra att frysas fyllda, ta dem direkt från frysen vid servering.
  8. 8. TIPS! 1 sats smet räcker till ca... 1 tsk smet = 43 st enkla små 5-6 cm. 1,5 tsk smet = 28 st enkla lagomt stora 7-8 cm. 1 msk smet = 14 stora ca. 9-10 cm.
  9. 9. Rullar: Du måste rulla ihop den innan kakan stelnar. När den kallnat, pillra in lite smörkräm i ändarna och doppa dem i smält blockchoklad.
  10. 10. Skålar: På bilden har jag använt 1 msk smet till varje men de blir ganska små. Alternativt kan man lägga frukt och bär i skålen och glassen bredvid.
  11. 11. När kakan fortfarande är varm, lägg den över ett uppochnervänt glas med kakans ovandel mot glaset.
  12. 12. Om du får smörkräm över, gör en sats smet till.
  13. 13. Tips! Gott att krossa några flarn över en cheesecake och servera med Gino till (frukter iugn med riven vit choklad)

Dryckestips: kaffe

Skapat 2008-05-15 av Anneli, 40857 visningar, 469 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

75 gram  smör
1 dl  socker
1 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl
0,5 tsk  vaniljsocker
0,25 tsk  bakpulver
2 msk  grädde
2 msk  sirap
125 gram  smör ,rumsvarmt
1 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1 st  äggula


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.