Kladdkaka med mjölkchoklad

Recept av Sylvi

Recept: Kladdkaka med mjölkchoklad

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör eller margarin
2 st  ägg
3 dl  socker
3 dl  vetemjöl
4 msk  kakao
2 msk  vaniljsocker
0,5 krm  salt
100 gram  Marabou mjölkchoklad
Betyg: 4.2/5 (4 röster, 0 kommentarer)

En god kladdkaka med smak av mjölkchoklad

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 12 min.
Total tid: 27 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
  2. 2. Smält smöret på låg värme.
  3. 3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
  4. 4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten.
  5. 5. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar.
  6. 6. Häll smeten i formen.
  7. 7. Bryt chokladen i bitar och lägg bitarna i smeten.
  8. 8. Grädda kakan i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.

Serveringsförslag: vaniljglass eller vispad grädde

Skapat 2010-10-26 av Sylvi, 3847 visningar, 87 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör eller margarin
2 st  ägg
3 dl  socker
3 dl  vetemjöl
4 msk  kakao
2 msk  vaniljsocker
0,5 krm  salt
100 gram  Marabou mjölkchoklad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.