Kirskålsfrittata

Recept av Anel-Nevs

Recept: Kirskålsfrittata

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Kirskålsfrittata!

Min make var skeptisk till att äta mat med ogräs i. Han har nu ändrat uppfattning. Denna är riktigt god. Servera gärna lufttorkad skinka och färska grönsaker till.

Typ: Vegetarisk
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: glutenfri, billigt, snabbt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och rensa bort stjälkarna på kirskålen. Låt rinna av. Skala och hacka gul lök och vitlök. Vispa ihop ägg, mjölk salt o peppar. Hetta upp en stekpanna med matfett i. Fräs löken någon minut utan att ta färg. Tillsätt kirskålen och fräs till den mjuknat. Rör om emellanåt.
  2. 2. Smörj en ugnsfast liten form. Lägg över lök och kirskål i formens botten. Häll i äggblandningen. Strö över den rivna osten.. Grädda ca 25 minuter tills smeten har stelnat och fått fin färg. Ringla över lite olivolja vid servering.

Skapat 2011-05-20 av Anel-Nevs, 1327 visningar, 143 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  ägg
1 dl  mjölk
  salt o grovmalen svartpeppar
2 msk  smör
1 st  Gul lök, hackad
1 st  vitlöksklyfta, hackad
1 liter  kirskålsblad, löst packat
1 dl  god lagrad ost, riven (gärna Västerbottenost)
0,5 dl  olivolja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.