Kassler i ugn

Recept av Anneli

Recept: Kassler i ugn

INGREDIENSER

portioner/st.
450 gram  kassler i tunna skivor
3 dl  grädde
4 msk  mango chutney
2 msk  ketchup
0,5 tsk  salt
0,5 krm  svartpeppar
Betyg: 3.7/5 (17 röster, 4 kommentarer)

Tunna skivor med kassler, sås med grädde, mangochutney och ketchup.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: kassler, middag, lättlagat, kaslergratäng, ris, potatis, bjudmat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär kaslern i tunna skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. 2. Blanda ihop grädde, mango chutney, ketchup, slat och peppar. Om du vill kan du även ta 1 dl riven ost.
  3. 3. Häll såsen över kasslern.
  4. 4. Grädda i ugn 240 grader i ca. 15-20 minuter.
  5. 5. TIPS! Om du vill ha en tjockare sås, gör den i en kastrull och häll över kassler och sedan in i ugn, tiden blir då kortare eftersom såsen är varm.
  6. 6. Såsen gör du då så här, smält lite smör i kastrullen och tillsätt ca. 1 msk vetemjöl,rör om och låt koka ihop, tillsätt grädden, mango chutney, ketchup, salt och peppar och låt koka någon minut.
  7. 7. Är du nötallergiker? Tänk på att vissa mango chutney innehåller spår av nötter.

Serveringsförslag: Kokt ris eller kokt potatis och sallad.

Dryckestips: Mjölk, vatten

Skapat 2007-12-02 av Anneli, 74902 visningar, 695 utskrifter. Källa: Mitt eget kokihop

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

450 gram  kassler i tunna skivor
3 dl  grädde
4 msk  mango chutney
2 msk  ketchup
0,5 tsk  salt
0,5 krm  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.