Kanelbullar

Recept av Husmusen

Recept: Kanelbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
180 gram  smör, smält
5 dl  mjölk
1,5 dl  strösocker
0,5 tsk  salt
850 gram  mjöl (ca 1,4 liter)
smör, kanel och strösocker till "fyllning"
1 st  ägg
pärlsocker
Betyg: 4.5/5 (10 röster, 9 kommentarer)

Doften av nybakade bullar är nog ett av det bästa som finns.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt.
  2. 2. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av smöret och mjölken och rör tills jästen löst sig. Häll ner resten av vätskan.
  3. 3. Blanda ner salt, socker och mjöl (spara lite till utbakningen) och kör degen i maskin i ca 10 minuter.
  4. 4. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  5. 5. Knåda degen på mjölat bakbord och dela sedan degen i 4 delar (eller 2 för större bullar).
  6. 6. Kavla ut en av degdelarna till en avlång kaka. Bred på smör, socker och kanel. Rulla ihop till en rulle och skär i ca 10 delar. Gör sedan likadant med de andra degdelarna.
  7. 7. Lägg i formar eller direkt på bakplåtskläddplåt och låt jäsa under duk i 40 minuter.
  8. 8. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  9. 9. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 250 grader.
  10. 10. Låt svalna på galler under bakduk.

Dryckestips: kall mjölk

Skapat 2008-11-17 av Husmusen, 5230 visningar, 77 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
180 gram  smör, smält
5 dl  mjölk
1,5 dl  strösocker
0,5 tsk  salt
850 gram  mjöl (ca 1,4 liter)
1 st  ägg


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.