Kanelbullar

Recept av audi100

Recept: Kanelbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  smör
1 dl  socker
5 dl  mjölk
1 tsk  kanel
13 dl  vetemjöl
50 gram  jäst
0 tsk  salt
1 st  ägg
  pärlsocker
Fyllning
200 gram  smör
  kanel
  socker
  vaniljsocker
Betyg: Bli först med att betygsätta Kanelbullar!

Gammeldags kanelbullar!

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: bullar, kanel

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke, rör ut den med sockret.
  2. 2. Smält smöret och blanda ihop med mjölken.
  3. 3. Rör ner kanel och salt i jästen. Slå i smörmjölken och arbeta ner mjölet. Degen ska vara ganska kladdig, annars blir bullarna torra.
  4. 4. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. 5. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på mycket smör och strössla ut vaniljsocker, kanel och socker på.
  6. 6. Rulla ihop degen till en lång korv. Tryck till skarven, så de inte rullar upp. Skär rullen i ca 10 delar.
  7. 7. Lägg ut bullformar på en plåt och lägg en bulle i varje form. Låt jäsa tills de känns fluffiga.
  8. 8. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen tills de ser färdiga ut, ca 10 minuter.

Skapat 2011-09-08 av audi100, 2147 visningar, 53 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör
1 dl  socker
5 dl  mjölk
1 tsk  kanel
13 dl  vetemjöl
50 gram  jäst
0 tsk  salt
1 st  ägg
  pärlsocker
200 gram  smör
  kanel
  socker
  vaniljsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.