Kalvfärsbiffar med svampsås

Recept av Anel-Nevs

Recept: Kalvfärsbiffar med svampsås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Lyxa till med kalvfärsbiffar och en ljuvlig kantarellsås. Serveras med t.ex kokt potatis, haricots verts och tomater. Kan naturligtvis även göras av nöt- eller blandfärs.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Etiketter: Snabbt, lättlagat, färsbiffar, kantarellsås

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda färsen med finriven lök och grädde Smaka av med salt o peppar. Forma till biffar och stek ca 3 min. på vardera sida i stekpanna med upphettat smör i. Garnera med hackad persilja el. annan färsk örtkrydda.
  2. 2. SVAMPSÅS: Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör i en kastrull. Dela större kantareller i mindre bitar. Stek vitlök och svamp några minuter utan att brännas vid. Häll på grädde och fond och låt koka till det tjocknar något. Späd med potatisvatten och koka en stund till. Smaka av med salt o peppar.

Skapat 2012-03-12 av Anel-Nevs, 3863 visningar, 120 utskrifter. Källa: Delvis eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  kalvfärs
0,5 st  gul lök
1 dl  grädde
  salt o grovmalen svartpeppar
  smör till stekning
200 gram  förvällda gula kantareller
1 st  vitlöksklyfta
2 msk  smör till stekning
4 dl  grädde
1 msk  kalvfond
1 dl  kokt potatisvatten
  salt o grovmalen svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.