Kålpudding

Recept av Gäst

INGREDIENSER

portioner/st.
900 gram  vitkål
450 gram  kycklingmagar
1,5 tsk  salt
0,5 tsk  vitpeppar, mald
0,5 tsk  kryddpeppar, mald
10 st  kryddpepparkorn 
1 dl  ströbröd
2 msk  potatismjöl
1 dl  mjölk
25 gram  smör
Betyg: 1.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

En annorlunda variant av kålpudding, gjord på färs av kycklingmagar. Går givetvis att byta ut till vilken annan färs som helst.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: pudding kål vit kycklingmage

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Strimla och förväll kålen i lättsaltat vatten.
  3. 3. Mal kycklingmagarna till färs. Blanda färsen med salt,vitpeppar, mald kryddpeppar, ströbröd, potatismjöl och mjölk. Älta färsen och låt sedan vila 10 minuter.
  4. 4. Smörj en ungssäker form med smör och lägg ett lager av förvälld kål i botten. Bred färsen över och lägg sedan ett lager med kål ovanpå.
  5. 5. Strö över de hela kryddpepparkornen och lägg hyvlat smör över. Sätt in i ugnen. Baka kålpuddingen 45-60 minuter. Kontrollera mot slutet att kålen inte blir bränd, lägg i så fall smörpapper över.
  6. 6. Låt vila i 15-20 minuter innan servering. Häll av skyn och använd till sås.

Serveringsförslag: potatis, lingonsylt och gräddsås

Dryckestips: Vatten, öl, mjölk

Skapat 2009-03-06 av Gäst, 1478 visningar, 2 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

900 gram  vitkål
450 gram  kycklingmagar
1,5 tsk  salt
0,5 tsk  vitpeppar, mald
0,5 tsk  kryddpeppar, mald
10 st  kryddpepparkorn 
1 dl  ströbröd
2 msk  potatismjöl
1 dl  mjölk
25 gram  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.