Kalops

Recept av Linda Sundberg

Recept: Kalops

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.4/5 (43 röster, 41 kommentarer)

Älskar kalops. Gör min kalops enligt kokboken men jag kryddar och saltar lite extra och så låter jag den koka länge så köttet blir riktigt mört.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär köttet i mindre grytbitar. Bryn köttet i margarin i en stekgryta. Klyfta löken och skär morötter. Låt dessa fräsa med någon minut. Strö över mjölet och rör om väl. Häll över vattnet, rör om och koka ihop. Krydda med salt, lagerblad, kryddpepparkorn, kalvfond och svartvinbärsaft/gelé. Låt småputtra på medelvärme 1,5 - 2 timmar. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka på köttet om det är mört. Krydda och salta extra om du tycker det behövs.

Serveringsförslag: Kokt potatis, rödbetor, lingonsylt, saltgurka.

Skapat 2009-02-26 av Linda Sundberg, 72448 visningar, 1504 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

700 gram  ytterlår eller innerlår
2 st  gula lökar
3 st  morötter
2 msk  vetemjöl
3 dl  vatten
1 tsk  salt, smaka av!
15 st  Kryddpepparkorn
5 st  lagerblad
1 msk  koncentrerad svartvinbärsaft eller gelé
1 msk  kalvfond


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.