Jejjas äppelkaka i ljusglas

Recept av Anel-Nevs

Recept: Jejjas äppelkaka i ljusglas

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  äpplen, stora syrliga (el. 3 st)
2 msk  strösocker
2 tsk  kanel
1 tsk  kardemumma
Smuldeg:
2 dl  havregryn
1 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
75 gram  smör
Betyg: Bli först med att betygsätta Jejjas äppelkaka i ljusglas!

Lagom små portioner efter en god middag. Eller varför inte till kaffe/te. Vaniljås till är gott! Jag fick idén av "jejjaj" och ville få ner den på pränt i min receptsamling, för att inte glömma bort detta goda recept. Räcker till 6-8 ljusformar.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: enkelt, snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. urkärna och skala äpplena. Skär dem i mindre bitar. Rör samman kanel och socker och vänd ner äppelbitarna. Smörj ljusformarna med lite smör. Fyll äppelbitar till lite mer än hälften av varje form. Blanda ihop de torra ingredienserna till smuldegen. Arbeta till sist in smöret. Smula degen, som ett täcke över äppelbitarna. Sätt in dem i en uppvärmd ugn. Grädda till fin färg, ca 10 minuter.

Skapat 2011-11-11 av Anel-Nevs, 804 visningar, 40 utskrifter. Källa: jejjajs blogg

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  äpplen, stora syrliga (el. 3 st)
2 msk  strösocker
2 tsk  kanel
1 tsk  kardemumma
2 dl  havregryn
1 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
75 gram  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.