Italian Red

Recept av godaremat

Recept: Italian Red

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  port fettuccine med tomat
4 st  kycklingfiléer (ca 1 kg)
1 st  ingefära, malen
1 st  salt
Sås
1 kg  tomat
4 dl  hönsbuljong
2 st  röda paprikor
2 st  röda chili
2 st  röda lökar
3 st  vitlöksklyftor
1 tsk  salt
1 tsk  vitpeppar
2 tsk  potatismjöl
1 kruka  färsk basilika
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Först kom Green, sedan White och nu till slut den sista färgen i Italiens flagg. Riktigt gott och smakrikt...

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. 2. Dofta salt och ingefära över kycklingfiléerna. Grilla dem i ugn på 200º tills de är genomstekta, cirka 45 minuter. Vänd dem några gånger under grillningen.
  3. 3. Dela tomaterna i klyftor och filea dem, det vill säga avlägsna skinn och kärnor så att bara fruktköttet är kvar.
  4. 4. Lägg tomatfiléerna och buljongen i en gryta och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills tomaterna är sönderkokta.
  5. 5. Ansa paprikorna och skär dem i små tärningar. Ansa chilin och strimla den fint. Skala löken och hacka den fint.
  6. 6. Fräs paprika, chili och lök i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
  7. 7. Tillsätt paprika, chili och lök till grytan. Ansa vitlöken och pressa den över grytan. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
  8. 8. Finhacka basilikan. Spara några toppar till garnering.
  9. 9. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
  10. 10. Ta såsen från värmen, rör ner basilikan och blanda med den kokta pastan.
  11. 11. Lägg upp en kycklingfilé på varje tallrik. Lägg upp pastan. Garnera med färsk basilika.

Skapat 2008-06-06 av godaremat, 1356 visningar, 13 utskrifter. Källa: http://www.godaremat.se/

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  port fettuccine med tomat
4 st  kycklingfiléer (ca 1 kg)
1 st  ingefära, malen
1 st  salt
1 kg  tomat
4 dl  hönsbuljong
2 st  röda paprikor
2 st  röda chili
2 st  röda lökar
3 st  vitlöksklyftor
1 tsk  salt
1 tsk  vitpeppar
2 tsk  potatismjöl
1 kruka  färsk basilika


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.