Hönökakor

Recept av Husmusen

Recept: Hönökakor

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
100 gram  smör
1 liter  mjölk
1 msk  salt
2 nypor  malda blandade brödkryddor
3 liter  vetemjöl, ca
0,5 dl  ljus sirap
Betyg: 4.0/5 (3 röster, 3 kommentarer)

Mjuksega kakor vars recept härstammar från västkusten. TIPS! Byt ut 5 dl av mjölet mot rågsikt eller grahamsmjöl så blir kakorna lite grövre.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: lättbakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till fingervarm. Lös upp jästen i lite av spadet.
  2. 2. Tillsätt resten av spadet, sirap, salt och brödkryddor. Blanda i det mesta av mjölet.
  3. 3. Arbeta degen blank och smidig. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. 4. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den väl med resten av mjölet. Dela den i 8 jämnstora bitar. Låt jäsa på lätt mjölad arbetsbänk under bakduk i ca 25 minuter.
  5. 5. Kavla ut dem till stora kakor, ca 30 cm i diameter. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Nagga dem med brödnagg eller dyl.
  6. 6. Gräddning: Grädda kakorna mitt i ugnen i 275 grader i ca 5 minuter. Låt kakorna svalna under bakduk på galler.
  7. 7. Förvaring: Bör ätas dagsfärska. Kan sparas 1-2 dagar i brödburk eller plastpåsen, men de blir sega. I frys ca 6 månader.

Skapat 2008-10-28 av Husmusen, 5828 visningar, 94 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
100 gram  smör
1 liter  mjölk
1 msk  salt
2 nypor  malda blandade brödkryddor
3 liter  vetemjöl, ca
0,5 dl  ljus sirap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.