Herrgårdskaka

Recept av Carin

Recept: Herrgårdskaka

INGREDIENSER

portioner/st.
Kakbotten:
260 gram  margarin
4 dl  mjöl
3 dl  socker
6 st  ägg
4 tsk  bakpulver
Maräng:
4 st  äggvitor
4 dl  socker
1 dl  flisad mandel
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Sockerkaksbotten med ett frasigt marängtäcke. Mamma bakade den när jag var liten.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. 3. Blanda i övriga ingredienser.
  4. 4. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  5. 5. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  6. 6. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  7. 7. Vänd i sockret försiktigt.
  8. 8. Bred ut på kakan, strö över mandeln. In i ugnen, lite längre upp tills marängen får en fin färg. Ca 10 min.
  9. 9. Låt kallna. Skäres i rutor. Går bra att frysa.

Dryckestips: Kaffe, saft.

Skapat 2008-09-16 av Carin, 8297 visningar, 93 utskrifter. Källa: Mamma

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

260 gram  margarin
4 dl  mjöl
3 dl  socker
6 st  ägg
4 tsk  bakpulver
4 st  äggvitor
4 dl  socker
1 dl  flisad mandel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.