Havresyltkaka

Recept av Anneli

Recept: Havresyltkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
6 dl  havregryn
2 dl  vetemjöl
2 dl  socker
1 tsk  bakpulver
200 gram  smör
1 dl  sylt eller marmelad
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Havrekaka med sylt eller marmelad. Havre kakor är alltid gott. Ser inte så vacker ut. En bra vardagskaka.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: havregrynskaka, småkakor, kakor, enkelt, snabbt, bakverk

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg alla torra ingredienser i en hög på bakbordet. Smula ev. havregrynen om de är stora.
  2. 2. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg. (Min deg blev ganska smulig men jag knådade ihop bollarna.)
  3. 3. Rulla/knåda små bollar och platta till dem lite och lägg dem på bakplåtsklädd eller smord plåt. Gör en fördjupning / grop i varje kaka.
  4. 4. Lägg lite sylt eller marmelad i varje fördjupning. Valfri sort ex. hallon, jordgubb...
  5. 5. Grädda i ugn 175 grader i ca. 8-10 minuter.OBS! Jag fick grädda mina i ca. 14 minuter. Grädda tills de börjar få lite färg på kakan.

Skapat 2008-09-22 av Anneli, 2531 visningar, 45 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 dl  havregryn
2 dl  vetemjöl
2 dl  socker
1 tsk  bakpulver
200 gram  smör
1 dl  sylt eller marmelad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.