Havreflarn

Recept av Tin-Tin

Recept: Havreflarn

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör eller margarin
3 dl  havregryn
1 st  ägg
1,5 dl  socker
1 msk  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
Betyg: 4.2/5 (9 röster, 8 kommentarer)

Klassiska flarn som kan serveras enkla eller dubbla med en kräm mellan.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: enkelt, gott

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält fettet i en kastrull och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ihop allt och klicka ut på smord plåt eller bakplåtspapper. Tag 1 tsk smet till varje kaka, 10-12 klicka på varje plåt (flyter ut mycket).
  2. 2. Grädda 6-7 minuter i 175 grader i ugnens mitt. Låt svalna något innan flarnen lossas från plåten.
  3. 3. Böj dem om du vill över ett spånjärn eller käpp medans de ännu är varma. Man kan klägga ihop dem två och två med en kräm mellan. Eller bara ha dem som de är.

Skapat 2009-02-22 av Tin-Tin , 44174 visningar, 202 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör eller margarin
3 dl  havregryn
1 st  ägg
1,5 dl  socker
1 msk  vetemjöl
1 tsk  bakpulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.