Hälsobröd utan jäst

Recept av marsah

INGREDIENSER

portioner/st.
1 dl  solrosfrön
0,5 dl  linfrön
2,5 dl  vetekli
0,75 dl  vetekross
2 dl  dinkel- eller vetemjöl
3 dl  grahamsmjöl
1 tsk  salt
1 tsk  bikarbonat
4 dl  filmjölk
1 dl  sirap
Betyg: 4.6/5 (5 röster, 3 kommentarer)

Snabbakat gott bröd som blir saftigare efter några dagar. Behöver altså inte frysas in, kul är att barnen älskar det.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: Lättbakat bröd utan jäst

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör i hop alla ingredienser, vill man ha ett saftigare bröd blir det gott med rivna morötter i smeten. Smörj en brödform, klicka ut smeten, då den är rätt geggig. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme på 175 grader. Gör gärna dubbel eller tredubbel sats och ladda frysen. Brödet kan gärna ligga framme några dagar, då det blir saftigare.

Serveringsförslag: God till frukost med smör ost och paprika..

Dryckestips: Mjölk är gott till brödet

Skapat 2008-11-01 av marsah, 24062 visningar, 95 utskrifter. Källa: min Magda

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 dl  solrosfrön
0,5 dl  linfrön
2,5 dl  vetekli
0,75 dl  vetekross
2 dl  dinkel- eller vetemjöl
3 dl  grahamsmjöl
1 tsk  salt
1 tsk  bikarbonat
4 dl  filmjölk
1 dl  sirap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.