Hallonrutor - princessrutor

Recept av lbcallin

Recept: Hallonrutor - princessrutor

INGREDIENSER

portioner/st.
Bottnen
150 gram  smör
2 st  ägg
3 dl  strösocker
4,5 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljsocker
1 dl  hallonsylt
2 dl  hallon
Glasyren
4 dl  florsocker
3 msk  koncentrerad hallonsaft
  strössel
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 5 kommentarer)

Enkla rutor som bakas i långpanna. Perfekta till barnkalaset som "Princessrutor". Byter man ut hallonen mot blåbär och hallonsaften mot blåbärssaft får man istället "Prinsrutor". Receptet kommer från en bok ur Aftonbladets receptboksserie

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret.
  2. 2. Vispa ägg och socker.
  3. 3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i äggsmeten varvat med smöret.
  4. 4. Blanda ner hallonen och hallonsylten och rör snabbt ihop till en smet.
  5. 5. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda 10-15 minuter i 225 grader. Låt svalna.
  6. 6. Blanda ingredienserna till glasyren och bred på den på den avsvalnade kakan. Garnera med strössel i passande kulör. Skär i rutor.

Skapat 2012-01-18 av lbcallin, 2223 visningar, 123 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör
2 st  ägg
3 dl  strösocker
4,5 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljsocker
1 dl  hallonsylt
2 dl  hallon
4 dl  florsocker
3 msk  koncentrerad hallonsaft
  strössel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.