Hallongrottor

Recept av Anneli

Recept: Hallongrottor

INGREDIENSER

portioner/st.
125 gram  smör (rumsvarmt)
0,75 dl  socker
1 tsk  bakpulver knappt
2,25 dl  vetemjöl
0,5 dl  marsanpulver för kokning
1 dl  hallonmarmelad
Betyg: 4.6/5 (16 röster, 11 kommentarer)

Hallongrottor med marsanpulver och hallonmarmelad.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: kaka, baka, bakverk, enkel

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda alla ingredienser utom hallonmarmeladen till en smidig deg.
  2. 2. Ställ upp 17 st pappersformar för muffins (något mindre än bullformar) Dela degen i 17 delar och rulla små bollar och lägg i formarna. (Tips! 1 msk deg i varje småbrödsform = 20 st)
  3. 3. Gör en grop i varje boll och lägg en klick marmelad i varje grop.
  4. 4. Grädda i ugn 200 grader i ca. 10-15 minuter tills de börjar få färg i kanterna.
  5. 5. Marmelad får oftast vackrare färg än sylt efter gräddning, därför använder jag marmelad istället för sylt.
  6. 6. Variera smak: Prova gärna jordgubbsmarmelad/sylt, hallonmarmelad/sylt, hjortronsylt. Har inte provat blåbär eller andra bär, men det kanske också går bra.

Dryckestips: kaffe, mjölk, saft

Skapat 2008-02-04 av Anneli, 24172 visningar, 459 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

125 gram  smör (rumsvarmt)
0,75 dl  socker
1 tsk  bakpulver knappt
2,25 dl  vetemjöl
0,5 dl  marsanpulver för kokning
1 dl  hallonmarmelad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.