Gullis Tunnbröds Rullar

Recept av Julmust

Recept: Gullis Tunnbröds Rullar

INGREDIENSER

portioner/st.
6 st  Norrländsk Tunnbröd
5 dl  mjölk
25 gram  smör
350 gram  nötfärs
1 st  lök
2 st  vitlöksklyftor
1 burk  krossade tomater på burk
1 st  ägg
3 msk  olivolja
Betyg: Bli först med att betygsätta Gullis Tunnbröds Rullar!

Köttfärsfyllda tunnbröd.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Stek köttfärsen i 1 msk olja tills den fått färg, tillsätt den hackade lök och vitlöken som du skurit i mindra bitar. Låt stekas tillsammans tills löken blivit mjuk. Tillsätt tomaterna. Rör om. Salta och peppra efter eget tycke.
  2. 2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt därefter mjölken. Låt koka nån minut. Häll över blandningen i en ugnsäker form, och låt stå på en varm platta för att behålla mjölken varm.
  3. 3. Badda brödet i den varma blandningen tills det mjuknar. Lägg över det på en lagom stor bricka, där du sedan fyller det med köttfärsen och rullar ihop.
  4. 4. Lägg sedan i en ungsform. Vispa ägg och olja, pensla på. Grädda i mitten av ugnen på 225' grader tills dom fått färg.
  5. 5. Servera tillsammans med grönsallad och hemmagjord vitlöksdressing. Klart!

Skapat 2009-11-30 av Julmust, 1140 visningar, 5 utskrifter. Källa: Gullis

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 st  Norrländsk Tunnbröd
5 dl  mjölk
25 gram  smör
350 gram  nötfärs
1 st  lök
2 st  vitlöksklyftor
1 burk  krossade tomater på burk
1 st  ägg
3 msk  olivolja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.