Gudomlig jordgubbsmoussetårta

Recept av lbcallin

Recept: Gudomlig jordgubbsmoussetårta

INGREDIENSER

portioner/st.
Chokladbottnen
110 gram  smält smör
2,25 dl  strösocker
1 msk  sirap
2 st  ägg
1,5 dl  vetemjöl
0,5 tsk  salt
1,5 tsk  vaniljsocker
1 dl  kakao
2 st  dubbeldaim
  ströbröd + smör till formen
Moussen
5 st  gelatinblad
0,5 liter  färska jordgubbar
3 st  äggulor
2 dl  florsocker
6 dl  vispgrädde
Ovanpå
1 liter  färska jordgubbar
Betyg: 4.6/5 (8 röster, 7 kommentarer)

Himmelsk tårta med kladdkakebotten och jordgubbsmousse toppad med färska jordgubbar! Receptet kommer ursprungligen från en Buffé-tidning och sedan hittade jag igen det på nån blogg...

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör sedan ner äggen ett i taget.
  3. 3. Blanda de torra ingredienserna med den grovhackade daimen och blanda sedan ner detta i smeten.
  4. 4. Bred ut smeten i en smord och bröad springform med avtagbar kant, ca 24 cm diameter.
  5. 5. Grädda ca 20 minuter och låt svalna. Ta sedan av kanten och diska den så att det inte kommer ströbröd på moussen. Sätt tillbaka kanten.
  6. 6. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  7. 7. Mixa den halva litern jordgubbar till en slät puré.
  8. 8. Vispa äggulor och florsocker luftigt.
  9. 9. Vispa grädden till lös konsistens.
  10. 10. Värm 0,5 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör dom i den värmda purén och rör om tills dom löst sig. Rör ner detta i resten av purén.
  11. 11. Blanda försiktigt ner äggblandningen i purén och sedan grädden. Rör försiktigt till en slät mousse-smet.
  12. 12. Häll smeten över bottnen och ställ in i kylen minst 4 timmar.
  13. 13. Lossa försiktigt på kanten från formen, skär eventuellt med en kniv längs kanten. Toppa tårtan med färska jordgubbar innan servering. NJUT!

Skapat 2012-01-17 av lbcallin, 19930 visningar, 1586 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

110 gram  smält smör
2,25 dl  strösocker
1 msk  sirap
2 st  ägg
1,5 dl  vetemjöl
0,5 tsk  salt
1,5 tsk  vaniljsocker
1 dl  kakao
2 st  dubbeldaim
  ströbröd + smör till formen
5 st  gelatinblad
0,5 liter  färska jordgubbar
3 st  äggulor
2 dl  florsocker
6 dl  vispgrädde
1 liter  färska jordgubbar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.