Grönsaks- och skaldjursrisotto

Recept av Lotta

Recept: Grönsaks- och skaldjursrisotto

INGREDIENSER

portioner/st.
Risotto
5 st  schalottenlökar
7 dl  vatten
2 dl  vitt vin
1,5 st  hönsbuljongtärning
2 msk  olivolja
3 dl  avorioris
2 dl  riven parmesan
Grönsaker
1 st  fänkål
10 st  körsbärstomater
5 st  salladslökar
2 msk  olivolja
1 st  hönsbuljongtärning
1 dl  vitt vin
Tillbehör
8 st  pilgrimsmusslor
2 msk  smör
0,5 tsk  salt
4 st  havskräftstjärtar
Betyg: Bli först med att betygsätta Grönsaks- och skaldjursrisotto!

Havskräftorna kan bytas ut mot skalade räkor.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Grönsakerna: Ansa och finhacka fänkålen. Skär tomaterna i små bitar. Ansa och skiva salladslöken. Fräs fänkålen i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt tomater och salladslök, smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Blanda i vin och sjud ca 3 min tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.
  2. 2. Risotto: Skala och finhacka schalottenlöken. Koka upp vatten, vin och buljongtärningar i en kastrull. Fräs löken mjuk i olivolja i en gryta under omrörning. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut. Häll på hälften av buljongen och koka på svag värme, rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt tills riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 min. Vänd ner parmesan och grönsakerna med sitt spad.
  3. 3. Skaldjur: Stek pilgrimsmusslorna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Salta. Värm havskräftstjärtarna försiktigt vid sidan om ca 1 minut. Fördela risotton i portionstallrikar och toppa med skaldjur.

Skapat 2012-06-02 av Lotta, 285 visningar, 9 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 st  schalottenlökar
7 dl  vatten
2 dl  vitt vin
1,5 st  hönsbuljongtärning
2 msk  olivolja
3 dl  avorioris
2 dl  riven parmesan
1 st  fänkål
10 st  körsbärstomater
5 st  salladslökar
2 msk  olivolja
1 st  hönsbuljongtärning
1 dl  vitt vin
8 st  pilgrimsmusslor
2 msk  smör
0,5 tsk  salt
4 st  havskräftstjärtar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.