Gravat kött

Recept av Anna-Karin

INGREDIENSER

portioner/st.
1 kg  magert benfritt nöt eller fläskkött
Lag
0,5 dl  socker
0,5 dl  salt
1,5 msk  svartpeppar
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Lövtunna gravade köttskivor. Gott till potatisgratäng eller på buffebordet.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Använd magert benfritt nöt eller fläskkött tex nötfile, innanlår, rostbiff eller kotlett eller skinka.
  2. 2. Fryst kött går bra att använda men det måste tinas först. Köttbiten ska ha en jämn tjocklek på högst 5 cm. Tjockare kött måste delas, annars tränger inte gravningen in.
  3. 3. Blanda socker, salt och grovkrossad svartpeppar. Lägg köttet i en plastpåse och häll på blandningen. Skaka om ordentligt.
  4. 4. Förvara köttet i kylen i 4 dygn. Vänd på det då och då.
  5. 5. Skrapa av pepparen när gravningen är klar och skär köttet i lövtunna skivor.
  6. 6. Köttet kan förvaras i plastpåse i kylskåpet upp till en vecka, i frys 1 månad.

Skapat 2008-02-03 av Anna-Karin, 10915 visningar, 59 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  magert benfritt nöt eller fläskkött
0,5 dl  socker
0,5 dl  salt
1,5 msk  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.