Gratinerat potatismos

Recept av Gudrun Bergström

INGREDIENSER

portioner/st.
1 kg  potatis
2 dl  vispgrädde
25 gram  smör
2 st  äggulor
200 gram  riven ost, gärna smakrik
1 tsk  salt
1,05 krm  svartpeppar
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Gratäng med ost, använd den ost som du gillar.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. 2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. 3. Häll av vattnet från potatisen och pressa den.
  4. 4. Koka upp grädden och rör ned den samt smör och äggulor i potatismoset.
  5. 5. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
  6. 6. Lägg moset i en smord ungssäker form. Gör ränder med en gaffel över ytan.
  7. 7. Gratinera mitt i ugnen till rätten fått fin färg, ca 12 - 15 minuter.

Serveringsförslag: En god grillad köttbit passar utmärkt, sallat till är ett måste.

Dryckestips: Vin eller öl

Skapat 2008-08-07 av Gudrun Bergström, 16705 visningar, 138 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  potatis
2 dl  vispgrädde
25 gram  smör
2 st  äggulor
200 gram  riven ost, gärna smakrik
1 tsk  salt
1,05 krm  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.