Grahamsbröd

Recept av Bighappy

Recept: Grahamsbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
5 dl  vatten, 37 grader
250 gram  kesella
1 tsk  salt
6 dl  grahamsmjöl
9 dl  vetemjöl
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Kesella - ett bra knep för att få brödet saftigt och gott.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: limpa, limpor

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en degbunke. Häll över vattnet och rör tills jästen har löst sig. Blanda i kesella, salt, grahamsmjöl samt det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under en bakduk på dragfri plats ca 45 minuter.
  2. 2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma två limpor och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa under bakduk på dragfri plats ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  3. 3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Serveringsförslag: Smör och ost

Dryckestips: Kaffe, Thè

Skapat 2008-10-16 av Bighappy, 1593 visningar, 35 utskrifter. Källa: Hemmets veckotidning 15/02

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
5 dl  vatten, 37 grader
250 gram  kesella
1 tsk  salt
6 dl  grahamsmjöl
9 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.