Gorgonzolasås

Recept av Byhäxan

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  smör
200 gram  gorgonzola
2 dl  grädde
1 nypa  peppar - smaka av!
1 nypa  riven muskotnöt (kan hoppas över)
Betyg: 4.0/5 (5 röster, 3 kommentarer)

Jättegod lättgjord sås som passar utmärkt till bl a oxfilé. Dessutom perfekt som pastasås.

Typ: Sås
Kök: Italien
Tillagning: Kokat
Etiketter: ostsås, ost, roquefortsås, ädelost, ädelostsås, roquefortostsås

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret, tillsätt osten och mosa den med gaffel.
  2. 2. Tillsätt grädden och rör på medelstark värme tills allt är väl blandat. Låt koka upp och ta kastrullen av värmen.
  3. 3. Smaka av med peppar och en aning muskot.

Serveringsförslag: Stekt kött, pasta

Skapat 2007-12-28 av Byhäxan, 83138 visningar, 262 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  smör
200 gram  gorgonzola
2 dl  grädde
1 nypa  peppar - smaka av!
1 nypa  riven muskotnöt (kan hoppas över)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.