Godaste vaniljsåsen

Recept av Smulan

Recept: Godaste vaniljsåsen

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En ljuvlig sås som passar till äpple- rabarber- och blåbärspajen.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: vaniljsås, lätt, snabbt, god, äkta vanilj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull tillsammans med stången. Tillsätt mjölken och 1 dl grädde. Koka upp under omrörning. Drag av kastrullen från värmen och låt den stå och svalna i 10-15 min.
  2. 2. Tag bort vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Värm såsen under under konstant vispning tills den tjocknar. OBS! FÅR EJ KOKA! Tag bort kastrullen från värmen och vispa den kall. Går fort om man sätter kastrullen i lite kallt vatten.
  3. 3. Vispa resten av grädden lätt och vispa ner den i vaniljsåsen.
  4. 4. PS! Vaniljstången kan ersättas av 1 msk vaniljpulver.

Serveringsförslag: äpplepaj/kaka, rabarberpaj, blåbärspaj.

Skapat 2012-05-04 av Smulan, 868 visningar, 23 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  vaniljstång
2 dl  3% mjölk eller gammaldags
3 dl  grädde
2 st  äggulor
4 msk  socker
1 tsk  vaniljsocker om man vill ha starkare vaniljsmak
1 tsk  potatismjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.