Glödhalstrad marinerad strömming

Recept av Janne-G

Recept: Glödhalstrad marinerad strömming

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Glödhalstrad marinerad strömming!

Ett lite ovanligare sätt att laga till strömming på! Man behöver stora färska strömmingar, ca två per portion. Men det skulle kanske gå med mindre också, grilltiden blir då betydligt kortare.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Grillat
Förberedelser: 300 min.
Tillagningstid: 5 min.
Total tid: 305 min.
Etiketter: En garanterad succé runt grillen!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden, skär ett par tre snitt i fisken och lägg ner den i marinaden, låt stå fem till sex timmar, vänd fisken flera gånger under tiden.
  2. 2. Placera fiskarna i ett fiskhalster, grilla över stak glöd ca tre till fyra minuter på varje sida.

Serveringsförslag: Nykokt färskpotatis, en stark tomatsalsa, hyvlad parmesanost och en sallad.

Dryckestips: Vitt vin passade utmärkt till strömmingen.

Skapat 2012-05-24 av Janne-G, 218 visningar, 6 utskrifter. Källa: Egen komposition

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  stora strömmingar
1 dl  olivolja
4 st  pressade vitlöksklyftor
1 tsk  fänkålsfrön, stötta i mortel
0,5 st  citron, zestat eller rivet skal från
1 msk  flingsalt
0,5 tsk  vitpeppar från kvarn


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.