Geléhallon

Recept av lanternan

Recept: Geléhallon

INGREDIENSER

portioner/st.
10 st  gelatinblad
200 gram  frysta hallon
1 dl  socker
50 gram  glukos / vit sirap
Tillbehör
  hjärtformar
  strösocker
  citronsyra
  neutral olja
Betyg: 4.0/5 (4 röster, 10 kommentarer)

Grymt goda och enklare än man tror. Tänk på att isformar från t.ex IKEA rymmer mer gelé och då får man nästan dubbla receptet för att få ett par nävar godis.

Typ: Godis
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: enkelt, godis, barn, kalas, fest, lyxigt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tina, mixa hallonen med en stavmixer och passera genom en sil. Mät upp mängden och tillsätt vatten upp tills det blir 250 gram.
  2. 2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda glukos/sirap, socker och hallonpuré i en tjockbottnad gryta. Koka upp tills sockret löst sig, pensla grytkanten med lite kallt vatten så att sockret som fastnat försvinner. Krama ur gelatinbladen och smält i gelén.
  3. 3. Olja godisformarna eller mjuka isbitsformar, vänta tills gelén kommer under 70 grader, fyll formarna och låt stelna i kylskåp.
  4. 4. Sen måste du bestämma dig, om du vill ha blanka fina hjärtan (genom att använda lite lite olja) eller läckert söta sockerhjärtan. Om du vill kan du blanda sockret med en nypa citronsyra och då får du lätt syrliga godisar.

Dryckestips: kaffe, läsk, vatten

Skapat 2009-11-22 av lanternan, 16790 visningar, 139 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

10 st  gelatinblad
200 gram  frysta hallon
1 dl  socker
50 gram  glukos / vit sirap
  hjärtformar
  strösocker
  citronsyra
  neutral olja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.