Fyriskaka

Recept av Kökslena

INGREDIENSER

portioner/st.
125 gram  margarin eller smör
1,5 dl  socker
2 st  ägg
2,5 dl  vetemjöl
0,5 tsk  bakpulver
2 msk  mjölk
Garnering:
3,5 st  medelstora äpplen
1,5 msk  socker
1 tsk  kanel
Betyg: Bli först med att betygsätta Fyriskaka!

Kallas också för äppelsockerkaka. Serveras kakan med vispad grädde eller glass blir det en enkel tårta. Kakan blir lite kladdig i mitten.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. 2. Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulver samt mjölk. Häll smeten i formen.
  3. 3. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dom i smeten tätt intill varandra. Strö över socker och kanel.
  4. 4. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 30-40 min.

Dryckestips: Kaffe eller te

Skapat 2009-01-04 av Kökslena, 16566 visningar, 70 utskrifter. Källa: Sju sorters kakor

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

125 gram  margarin eller smör
1,5 dl  socker
2 st  ägg
2,5 dl  vetemjöl
0,5 tsk  bakpulver
2 msk  mjölk
3,5 st  medelstora äpplen
1,5 msk  socker
1 tsk  kanel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.