Fylld vitling i folie

Recept av Anel-Nevs

Recept: Fylld vitling i folie

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Fylld vitling i folie!

Hel vitling fylld med vitlök, ingefära och korianderkvist ger god smak. Serveras t.ex. med kokt potatis, papaya och körsbärstomater.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Foliebakad, ugnskokt, hel fisk, vitlök, koriander, ingefära

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skölj fisken. Låt gärna huvud och stjärt vara kvar. Lägg fisken på ett folieark smort med lite olivolja(el. annan matolja). Gnid in fisken med salt och svartpeppar. Fyll den med bladen från korianderkvistarna, vitlökshacket och ingefäraskivorna. Ringla över honungen. Lägg korianderstjälkarna bredvid fisken. Vik ihop folien runt fisken med skarven uppåt. In i ugnen ca 20-30 minuter beroende på fiskstorlek.
  2. 2. Servera med skyn, som bildas i folien. OBS! Ingefäraskivorna är starka och bör inte ätas. Korianderstjälkarna sållas också bort. Serveras med kokt potatis och grönsaker. Mitt recept "Som Tum, Papayasallad" men utan räkor är också gott till.

Serveringsförslag: Kokt potatis och grönsaker. "Som Tum, Papayasallad" utan räkor är också gott till.

Skapat 2010-03-06 av Anel-Nevs, 1612 visningar, 4 utskrifter. Källa: Egen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  hel vitling
  salt
  grovmalen svartpeppar
  några kvistar koriander
5 st  hackade vitlöksklyftor
3 st  skivor ingefära
0,5 tsk  flytande honung


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.