Frystömningskaka

Recept av Kurisutina

Recept: Frystömningskaka

INGREDIENSER

portioner/st.
4,5 dl  socker
6 st  ägg
4,5 dl  vetemjöl
200 gram  frysta rabarberbitar
0,5 dl  socker
250 gram  frysta hallon
100 gram  margarin
  pärlsocker
Betyg: Bli först med att betygsätta Frystömningskaka!

man tager vad man haver...hade kvar lite frysta rabarberbitar samt hallon..(ta vad du har ca 450 g tex jordgubbar, hallon, blåbär, rabarber mm om du har "vattniga" bär blanda med lite potatismjöl med bären)

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg frysta rabarberbitar i en kastrull med 0,5 dl socker. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort från plattan. Blanda i frysta hallon.
  2. 2. Vispa socker med ägg pösigt. Sikta i vetemjölet.
  3. 3. Bred kakan på en bakpappersklädd långpanna. Fördela rabarber/hallon på kakan och hyvla margarinet på. Strö över lite pärlsocker.
  4. 4. Ställ plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda ca 20-30 minuter. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Låt svalna. Skär i rutor och servera med vaniljsås/vaniljvisp.

Skapat 2012-04-01 av Kurisutina, 596 visningar, 16 utskrifter. Källa: Boken:Bakgrunder från hembakningsrådet

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4,5 dl  socker
6 st  ägg
4,5 dl  vetemjöl
200 gram  frysta rabarberbitar
0,5 dl  socker
250 gram  frysta hallon
100 gram  margarin
  pärlsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.