Frusna buljongtärningar och en riktigt god fisksås

Recept av Byhäxan

Recept: Frusna buljongtärningar och en riktigt god fisksås

INGREDIENSER

portioner/st.
Se mitt recept på räksoppa. Hoppa över grädden och redningen. Låt kallna och häll i istärningspåsar. Frys ner.
1 st  räksoppa
Och så den goda såsen som räcker till 5-6 personer
2 burkar  creme fraiche, gärna med saffran och tomat
3 dl  vispgrädde
6 st  istärningar enligt ovan
1 st  salt efter smak
1 st  cayennepeppar efter smak
Betyg: 4.8/5 (8 röster, 2 kommentarer)

För att smaksätta fisksås, gratängsås mm är en skaldjursfond suveränt. Se mitt recept på Räksoppa eller kräftsoppa. Här hoppar jag över grädden och redningen och fryser i istärningspåse. Enkelt att ta fram och mycket godare än köpt buljong eller fond.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: kokt fisk, skaldjur, soppa, sås, gratäng, fiskgratäng, räkor, fiskpaté, queneller

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda alltihop och låt isen smälta ner medan du rör lite då och då. Tycker du det smakar för lite - ta då en tärning till eller två.
  2. 2. Koka upp och sjud någon minut. Smaka ev av med salt och/eller cayennepeppar. Färdigt!
  3. 3. Man kan också reda såsen med lite mjöl och vätska och använda den som gratängsås. Gärna då med skaldjur och ev lite dill. (som på den lilla bilden)

Serveringsförslag: Passar till all kokt fisk.

Skapat 2007-11-18 av Byhäxan, 3667 visningar, 27 utskrifter. Källa: egen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  räksoppa
2 burkar  creme fraiche, gärna med saffran och tomat
3 dl  vispgrädde
6 st  istärningar enligt ovan
1 st  salt efter smak
1 st  cayennepeppar efter smak


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.