Frukostbullar

Recept av Mamma Mia

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  vatten
1 paket  jäst
2 tsk  1-2 tsk salt
1 msk  socker
1 msk  olivolja
2 dl  havregryn
8 dl  mjöl av valfritt slag
Någon dl mjöl till utbakningen
Betyg: 4.2/5 (4 röster, 2 kommentarer)

Snabba, lätta frukostbullar som man gör degen till på kvällen & sedan bakar ut på morgonen. Man kan variera dem i det oändliga genom att använda olika sorters mjöl, gryn & "tillsatser"

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Kalljäst bröd, "jäs över natten", lyxfrukost, morgonbröd, smidigt, lätt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. KVÄLL:
  2. 2. Blanda ihop allt utom mjölet, se till att jästen löser sig ordentligt. Blanda i mjölet sist. Degen ska vara rätt lös.
  3. 3. Ställ degen övertäckt i kylen över nattten.
  4. 4. MORGON:
  5. 5. Sätt ugnen på 200-225 grader
  6. 6. Strö ut lite mjöl på en plåt & stjälp upp degen. Dela i två delar för limpor ELLER ca 18 för frallor. Degen ska inte knådas, bara formas.
  7. 7. Sätt in i ugnen & grädda i 20-25 minuter för limporna eller ca 15 min för småbröd.

Skapat 2008-09-19 av Mamma Mia, 8532 visningar, 80 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  vatten
1 paket  jäst
2 tsk  1-2 tsk salt
1 msk  socker
1 msk  olivolja
2 dl  havregryn
8 dl  mjöl av valfritt slag


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.