Friterade räkbollar

Recept av Laila Larsson

Recept: Friterade räkbollar

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Frityrbollarna kan göras på många olika vis, fisk, skaldjur, skina eller bara grönsaker. De kan friteras i förväg och bara doppas i het olja innan de serveras

Typ: Övrig
Kök: Thailand
Tillagning: Friterat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka räkorna fint. Dela avokadon, ta ut kärnan och mosa köttet. Finhacka paprikan. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Lägg allt i en skål. Tillsätt äggen.
  2. 2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i grönsakerna. Om smeten känns mycket kladdig kan du ta i lite mera mjöl. smaka av med salt.
  3. 3. Forma till små bollar, 2-3 cm i diameter. Fukta händerna då och då så går det lättare. Eller klicka i smeten med en liten sked.
  4. 4. Fritera bollarna i omgångar i medelvarm (160gr)olja 2-3 minuter tills de är guldbruna runt om. Låt dem rinna av på hushålls papper.

Serveringsförslag: Servera gärna med Thaisås, ris och en god sallad

Dryckestips: Gärna ett glas gott rött vin, öl eller vatten

Skapat 2009-01-12 av Laila Larsson, 3194 visningar, 36 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  skalade räkor
1 st  avokado
0,5 st  grön paprika
1 st  liten röd chilifrukt, alt sambal oelek eller tabasco
2 st  uppvispade ägg
3 dl  vetemjöl
1 msk  bakpulver
0,5 tsk  salt
  olja till fritering


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.