Frikadeller i Currysås

Recept av Paul75

Recept: Frikadeller i  Currysås

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  kalvfärs
1 st  gula lök
0,8 dl  ströbröd
0,5 tsk  salt
0,3 tsk  Nymalen svart peppar
0,5 tsk  Dijon senap
2 st  morötter
2 st  lagerblad
0,5 st  Hösbuljong tärning
1 st  ägg
2,5 dl  mjölk
2,5 liter  vatten
Såsen
1 st  äpple
1 st  gul lök
2 msk  mjöl
1 st  gul paprika
2 msk  curry
5 dl  Buljong från frikadellerna
Garnering
  kokosflingor
  lite skivad röd chilli
  hackad persilja
Betyg: Bli först med att betygsätta Frikadeller i Currysås!

En härlig smakrik rätt som för tankarna till varmare breddgrader så här i höstmörkret. Grundreceptet är från Per Morberg men jag har lagt till en del ingredienser. Inser att det är ganska svårt att skriva instruktioner på ett bra sätt :-)

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 35 min.
Etiketter: Höst, kryddigt, mellan lätt, Kött, Kalvfärs, Frikadeller, curry

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka löken och bryn den sedan med smör i stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna
  2. 2. Blanda salt och peppar tillsammans med strö brödet och häll sedan på mjölken. Avsluta med att klicka i dijonsenapen och rör om väl med en gaffel. låt sedan blandningen svälla i ca 15 minuter.
  3. 3. Skiva löken och skiva moroten. Lägg allt i en stor kastrull tillsammans med lagerblad, buljongtärning, pepparkorn och lite salt. koka upp
  4. 4. Häll ihop den brynta löken, kalvfärsen och strö bröds blandningen och ägget. Bearbeta blandningen väl. Rulla sedan små bollar av blandningen i storleken av köttbullar
  5. 5. När vattnet börjat koka lägger du försiktigt i köttbullarna och låt koka i 10 minuter. Börja nu med såsen
  6. 6. Skiva äpplet, gula paprikan och löken. Bryn i en klick smör och pudra sedan på Curry & mjöl och blanda. tillsätt buljongvatten från frikadellerna, lite i taget tills konsistensen är såsig. Du kan även blanda ner lite av morötterna från buljongen. Smaka av och tillsätt ev mer curry, salt & peppar.
  7. 7. Lägg sist ner frikadellerna och garnera antingen i pannan eller på talrik

Serveringsförslag: Ris

Dryckestips: Öl: Newcastle brown ale

Skapat 2011-09-19 av Paul75, 1511 visningar, 60 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  kalvfärs
1 st  gula lök
0,8 dl  ströbröd
0,5 tsk  salt
0,3 tsk  Nymalen svart peppar
0,5 tsk  Dijon senap
2 st  morötter
2 st  lagerblad
0,5 st  Hösbuljong tärning
1 st  ägg
2,5 dl  mjölk
2,5 liter  vatten
1 st  äpple
1 st  gul lök
2 msk  mjöl
1 st  gul paprika
2 msk  curry
5 dl  Buljong från frikadellerna
  kokosflingor
  lite skivad röd chilli
  hackad persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.