Frasiga våfflor med ägg

Recept av ihop-kok

Recept: Frasiga våfflor med ägg

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Frasiga våfflor med ägg!

Äntligen ett recept som jag gillar avseende våfflor som även innehåller lite mera nyttigt.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda mjölk, salt, bakpulver
  2. 2. Vispa ner mjöl och sojamjöl.
  3. 3. Dela upp äggula och äggvita. Vispa äggvitan till ett vitt fast skum. Jag läste att våfflorna blir fastare och frasigare om man vispar äggvitan. Vispa sedan ner äggula och äggvita i smeten.
  4. 4. Låt smeten stå minst 10 minuter, helst längre.
  5. 5. Smält smöret och häll i smeten alldeles innan du börjar grädda våfflorna. Fetta in laggarna på våffeljärnet med rapsolja.
  6. 6. Vispa i våffelsmeten då och då medan du gräddar. Häll på 0,75 - 1 dl smet på laggen, så att nästan hela laggen täcks av smeten. Grädda våfflorna tills de blir guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter.
  7. 7. Låt våfflorna svalna på galler om du inte äter upp dem direkt. (Du bör inte lägga dem i en hög på en tallrik för då försvinner frasigheten och de blir mjuka och sladdriga.) Servera med vispad grädde och färska bär. Vill du ha mera sött kan man strö över lite fruktsocker eller råsocker.
  8. 8. Jag läste någonstans att våfflorna blir frasigare om man byter ut en del mjölk mot vatten. Vad gäller ägg så har jag läst att såväl med som utan ägg skulle göra våfflorna frasigare. Jag tycker inte att jag kommit fram till någon särskilt skillnad avseende detta mer än att jag tycker att våfflorna blir godare med såväl mjölk som ägg i.

Skapat 2012-04-21 av ihop-kok, 2344 visningar, 33 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  mjölk
1 krm  salt
0,5 tsk  bakpulver
1 dl  vetemjöl el dinkelmjöl fullkorn
1 dl  grahamsmjöl el dinkelmjöl fullkorn
1 msk  sojamjöl
3 st  (1-3 st) ägg
50 gram  smör eller 0,5 dl vispgrädde
  Potatismjöl eller bovetemjöl ska visst också vara gott att göra på.


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.