Fin knäck

Recept av Anneli

Recept: Fin knäck

INGREDIENSER

portioner/st.
3 dl  grädde
3 dl  strösocker
3 dl  sirap
50 gram  smör
100 gram  mandel
Betyg: 4.7/5 (14 röster, 11 kommentarer)

Knäck behöver nog ingen presentation. Går utmärkt även utan mandel.

Typ: Godis
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: knäck, julgodis, jul, fin knäck, påsk

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda grädde, strösocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull, minst 3 liters.
  2. 2. Låt koka upp på ganska stark värme utan lock. Rör i massan några gånger under tiden.
  3. 3. Hacka under tiden mandeln eller uteslut den helt.
  4. 4. Jag brukar koka knäck med termometer, 120 grader är de för lösa och 125 grader är de för hårda. Själv kokar jag dem 124 grader.
  5. 5. Du kan även göra kulprovet. Droppa några droppar i kallt vatten , när du kan forma till en kula är knäcken klar.
  6. 6. Rör ner mandel och häll genast upp knäcken i knäckformar. Häll gärna massan i en liten kanna med pip som tål värme och häll i formarna, alternativ med sked men det tar mycke längre tid.

Skapat 2007-12-19 av Anneli, 23398 visningar, 190 utskrifter. Källa: Julbak och julgodis (Richters)

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  grädde
3 dl  strösocker
3 dl  sirap
50 gram  smör
100 gram  mandel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.