Fin apelsinmazarin

Recept av Bighappy

Recept: Fin apelsinmazarin

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  mandelmassa
200 gram  smör, rumsvarmt
1,5 dl  strösocker
1 st  apelsin, skalet
4 st  ägg
100 gram  skållad, skalad sötmandel
1,5 dl  vetemjöl
1,5 tsk  bakpulver
Glasyr
1 dl  florsocker
1,5 msk  kakao
1 msk  pressad apelsinsaft, drygt
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Långpannebak räcker alltid till många.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Långpannekaka, långpanna, mjuka kaka

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Riv mandelmassan grovt och rör samman den med smör och socker till en smidig smet. Rör i apelsinskalet och äggen, ett i taget, under ordentlig omrörning.
  3. 3. Mal mandeln, blanda den med mjölet och bakpulvret. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakpapper i en liten långpanna (ca 25x35 cm).
  4. 4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
  5. 5. Glasyr: Rör ihop glasyren och spritsa den på kakan. Låt glasyren stelna. Skär i rutor.

Dryckestips: Kaffe, saft, läsk

Skapat 2009-01-24 av Bighappy, 2502 visningar, 59 utskrifter. Källa: Hemmets veckotidning 7/08

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  mandelmassa
200 gram  smör, rumsvarmt
1,5 dl  strösocker
1 st  apelsin, skalet
4 st  ägg
100 gram  skållad, skalad sötmandel
1,5 dl  vetemjöl
1,5 tsk  bakpulver
1 dl  florsocker
1,5 msk  kakao
1 msk  pressad apelsinsaft, drygt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.