Fiberbaguetter

Recept av Box

Recept: Fiberbaguetter

INGREDIENSER

portioner/st.
0,5 paket  jäst
5 dl  vatten
1 msk  matolja
1 msk  salt
2 dl  vetekli
2 dl  vetegroddar
9 dl  ljust lantbrödsmjöl
Pensling
  vatten
Garnering
  vetekli
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Lättabakade baguetter som är lite nyttigare.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills den löst sig.
  2. 2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, kli, groddar och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. 3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills degen släpper bunkens kanter.
  4. 4. Låt degen jäsa övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats i ca 1 timme.
  5. 5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 4 bitar.
  6. 6. Rulla ut varje bit till en smal längd, ca 40 cm. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt.
  7. 7. Skär, med vass kniv, djupa snitt i baguetterna. Låt dem jäsa, utan bakduk, ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. 8. Pensla baguetterna med vatten. Strö över lite vetekli. Grädda baguetterna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Skapat 2010-05-17 av Box, 2389 visningar, 64 utskrifter. Källa: Hembakat

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 paket  jäst
5 dl  vatten
1 msk  matolja
1 msk  salt
2 dl  vetekli
2 dl  vetegroddar
9 dl  ljust lantbrödsmjöl
  vatten
  vetekli


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.