Fetaost gratinerad fläskfile

Recept av Patric Kristiansson

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  fläskfile
  salt
  svartpeppar
  Kryddor efter smak & behag
Gratinering
150 gram  fetaost
2 dl  creme fraiche
2 st  Vitlöksklyfttor
  salt
  svartpeppar
Betyg: 4.3/5 (44 röster, 44 kommentarer)

Fläskfile med fetaost. tillagningstid ca 20/25 min

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: kött, billigr och snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. 2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 1-2cm stora skivor och krydda med valfria kryddor samt salt och peppar
  3. 3. 3. Bryn köttet runt om i smör eller olja i en stekpanna. Lägg över det i en ugnssäker form.
  4. 4. 4. Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar. Häll smeten över köttet.
  5. 5. 5. Gratinera i mitten av ugnen i 10 -15 minuter eller tills köttet är genomstekt.

Serveringsförslag: Servera köttet med vitlökspotatis, sallad och eller ris.

Skapat 2009-02-20 av Patric Kristiansson, 25948 visningar, 570 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  fläskfile
  salt
  svartpeppar
  Kryddor efter smak & behag
150 gram  fetaost
2 dl  creme fraiche
2 st  Vitlöksklyfttor
  salt
  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.